Kategori  
Trädgård
Publicerat den
18/3/2021

Blomsterfarm växer fram

En dröm om att få dela med mig av alla fantastiska blommor till er har börjat formas. Hur stort? Vilka blommor?

ust nu kan jag bara vandra runt i min trädgård och njuta. Det mesta i köksträdgården är skörat men blommorna fortsätter leverera. Skönheten är slående och jag vill inte gå in! Jag vill dela med mig av denna känslan, även till dom som inte har möjlighet att odla själva.
Detta är inspiration för mig och jag får nya ideér om vad jag vill göra med trädgården nästa år.

Buketter att ta in är det vackraste som finns!

Vackra blommor från min trädgård i år.

Perennrabatterna ska få vård och jag kämpar på med att försöka få till något vackert, något vacker som vårt hus förtjänar. Det är inte lätt med perennrabatter så med facit i hand hade jag tagit hjälp från början, men nu lär jag mig sakta men säkert.

En Dahlia från köksträdgården.

Solros utan köksträdgården.

Sommarblommor och grönsaker är däremot ett enkelt kapitel, visst det tar tid, kostar en del och kräver utrymme men det är så underbart! Köksträdgården kommer nästa år få mer grönsaker och lite mindre blomster. Jag drömmer nämligen om att odla mer blomster vid prästgården i Jäla. En blomsterfarm. Där jag kan odla snittblommor och ni alla ha möjlighet att komma och plocka er egna bukett. Hade varit ett perfekt sätt att få träffa er, få blommor till mina arrangemang och hjälpa de små insekterna som behöver blommor.

Alltid en bukett i handen.

Mina pallkragar av tegel.

Tiden kommer inte räcka till, det vet jag redan så min syster Elin kommer hjälpa mig, kul att göra ett projekt ihop.

Några måsten nästa år till blomsterfarmen är:

  • dahlia
  • luktärt
  • zinnia
  • rosenskära
  • solros
  • rudbeckia
  • gräs
  • ringblomma
  • blomstermorot
  • aster

Sen utökas listan varje dag just nu så frågan är hur mycket det kommer landa i.

Om ni redan nu vet några blommor ni vill se, berätta gärna

🙂

Varma hälsningar
Johanna

No items found.