Kategori  
Trädgård
Publicerat den
23/6/2022

FLOREA - sommarblommor

Reklam för Florea Garden - Det känns så roligt att få vara en del av resan med Florea, att få fortsätta inspirera mer inom odling och trädgård. Jag har nu börjat komma igång med de första sådderna, vilket känns så härligt!

I somras hörde Erik av sig till mig, han berättade om ett företag som han länge drömt om att starta upp då hans rötter inom odling går generationer tillbaka. Det kändes som en ära och jag ville givetvis vara med på resan. Sedan dess har vi skapat material och byggt en hemsida som både visar bilder på de fina sorterna av fröer vi säljer men också uppmuntra till hur enkelt det faktiskt kan vara att odla.

Fröpåsar från FLOREA i mitt egna förlkäde som snart lanseras.


Nu för en vecka sedan lanserades äntligen FLOREA & vi har firat en härlig start. Vi är så glada och tacksamma för alla fina ord och hejja rop! Det ska bli kul att se allt ni odlar i sommar.

Jag tänkte lägga upp lite bilder här på favorit sorter och hur starten på odlingen sett ut i år. Jag vet också att det är en djungel att hitta bland all information om hur man odlar, du kommer dels kunna läsa en hel massa framöver hos FLOREA men jag och Evelina (som jobbar hos mig numera, även känd som @lovisaslind på instagram) har även gjort en instagram kurs för dig som vill lära dig grunderna i odling. Den hittar ni här.

Här hittar ni en favorit sort som finns hos Florea, nämligen Sahara.
Rosenskära Picotee, Purity & Daydream


Jag lägger in lite länkar här så ni enkelt kan hitta några av mina favoriter ni inte får missa hos Florea, Sommarrudbeckia Sahara.

Rosenskära vill man inte vara utan i sin trädgård, finns nog ingen blomma som levererar så mycket blommor. Rosenskäran Picotee, Rosenskäran Purity & Rosenskäran Daydream.

Storsäljaren och solrosen du inte vill missa i år är White sun från Florea

Förra året odlade jag inga solrosor och det var första året, de saknades verkligen. Jag kommer därför njuta av en troligtvis ny favorit - White sun.

Jag inser att jag måste göra ett inlägg senare med bara grönsaker, har hittat så många sorter jag måste sätta i år men tillbaka till sommarblommor.

Klockranka från Florea


Jag har aldrig odlat klockranka innan, något jag varje år ångrat, så i år ska det ske, den ska få växa på flera bågar jag har, både hemma och vid prästgården.

Här hittar ni den vita klockrankan men finns även i lila.

Vet ni, jag har en hel sida på FLOREA där jag visar alla mina favoriter, kolla in där vetja :) 

Johannas favoriter.

I min snittblomsodling vid Prästgården i Jäla

Ska som sagt bli så kul att se vad ni odlar i år och glöm inte tagga oss när du fått hem dina påsar.

Kram Johanna

No items found.