Kategori  
DIY
Publicerat den
21/3/2022

Bygg din egen torkställning

Att ha en snygg torkställning gör det alltid roligare att ta hand om tvätten, den tillför dessutom en vacker detalj i trädgården & den håller länge. Här tänkte jag visa hur vi gjort vår och dessutom hittar du snickarglädjen i vår webshop.

Att ha en snygg torkställning gör det alltid roligare att ta hand om tvätten, den tillför dessutom en vacker detalj i trädgården & den håller länge. Här tänkte jag visa hur vi gjort vår och dessutom hittar du snickarglädjen i vår webshop.

Känner du dig redan säker på hur du ska bygga torkställningen men bara vill kika på snickarglädjen så hittar du den här.

  • Bestäm en lämplig plats för tvättställningen/torkställningen. Ett soligt läge är att rekommendera givetvis. Bestäm också hur bred du vill att den ska vara, i denna beskrivningen skriver jag de mått vi valt.
  • Börja med att införskaffa jordankare i samma dimensioner som de stående reglarna. Vi köpte våra på byggmax.
  • Vi använde oss av 70×70 impregnerade stolpar, tänk dock på att det inte går att måla impregnerat förrän helst 1 år, använd annars obehandlat virke om du vill måla direkt men tänk då på att grundmåla ordentligt.
  • När du fått ner jordankarna rakt sätter du dit de stående reglarna, vi valde att göra en ställning som är 1800mm hög. Se till så dessa sitter rakt och använd vattenpass. Du kommer kunna reglera med den stöttande långa regeln senare.
  • Ovan de två stolparna sätter vi horisontellt en överliggare av samma 70x70mm virket och 900mm långa. Snedkapa dessa i hörnen för att de ska bli snygga & se arbetade ut.
  • Placera sedan två konsoler på vardera sida, dessa skruvas lämpligast igenom i varje hörn. Måla sedan över skruven. Konsolerna är viktiga då de stöttar upp hörnen, annars blir tvättställningen ostadig. Du hittar all vår snickarglädje här och vi har ca 1-2 veckors leveranstid. Vi har valt konsolen liljekonvalj och då den större modellen 450x360mm. Här hittar du all vår snickarglädje och har du frågor så tveka inte att höra av dig!
  • Vi satte sedan en tunnare regel rakt över, alltså längst med linorna för att ytterligare stabilisera ställningen. Denna skruvades från utsidan. Totalt är tvättställningen 3 m lång och har 7 linor.

No items found.

Måla hela ställning & vips så är det klart! Super enkelt och har ni bara en såg & skruvdragare så fixar ni detta.

Totalt har ställningen med jordankare, konsoler, krokar, färg och linor kostat mindre än 2500kr.

Alla konsoller hittar du i vår webbshop med snickarglädje här.

Lycka till!

Kram