Kategori  
DIY
Publicerat den
29/5/2020

Bygg din torkställning

ar du alltid undrat hur man kan få till en sån där makalöst vacker torkställning i din trädgård? Eller kanske du ser denna bilden och tänker att en sån vill jag också ha?
För vem vill inte göra något så tråkigt som hänga tvätt till något mycket trevligare?

Jag har alltid drömt om ett vackert smycke i min trädgård & att hänga tvätt vid en fin torkställning gör det hela så mycket trevligare!


Oavsett vilket så är den väldigt enkel att göra & jag tänkte i detta inlägget beskriva hur enkelt det faktiskt är!

Perfekt projekt att starta igång nu eller egentligen när som helst för monteringen kan du göra sålänge det inte är tjäle i backen, måla konsolerna gör du ju ändå inne.

  • Bestäm en lämplig plats för tvättställningen. Ett soligt läge är att rekommendera givetvis. Bestäm också hur bred du vill att den ska vara, i denna beskrivningen skriver jag de mått vi valt.
  • Börja med att införskaffa jordankare i samma dimensioner som de stående reglarna. Finns i välsorterad bygghandel.
  • Vi använde oss av 70×70 impregnerade stolpar, tänk dock på att det inte går att måla impregnerat förrän helst 1 år, använd annars obehandlat virke om du vill måla direkt men tänk då på att grundmåla ordentligt.
  • När du fått ner jordankarna rakt sätter du dit de stående reglarna, vi valde att göra en ställning som är 1800mm hög. Se till så dessa sitter rakt och använd vattenpass. Du kommer kunna reglera med den stöttande långa regeln senare.
  • Ovan de två stolparna sätter vi horisontellt en överliggare av samma 70x70mm virket och 900mm långa. Snedkapa dessa i hörnen för att de ska bli snygga & se arbetade ut.


No items found.