Kategori  
Prästgården
Publicerat den
18/3/2021

Förberedelse arbetet med blomsterodlingen

Jag vet att det är många av er som ska odla i år, ingen blir gladare än jag! Idag tipsar jag om lite sorter och hur jag tänker när jag planerar placering av blommorna.

Jag vet att det är många av er som ska odla i år, ingen blir gladare än jag! Älskar att se entusiasmen i ögonen när man pratar just odling!

Bra för själen och kanske lite extra just nu.

Jag odlar som vanligt en hel del grönsaker men i år kommer jag lägga extra krut på blomsterodlingarna som ni säkert redan förstått.

Har köpt hem så många olika sorter att jag knappt vågar räkna alla, det blir ju bara mer och mer också :P

Det är även lite platsbrist här nu, alla fönsterbrädor är snart fulla och jag måste få klart växthuset och en värmare där för att inte drunkna i sådder :)

Så här ser det ut i alla fönster just nu, ganska härlig syn ändå?
Här skolar jag om plantor jag planterat i lite mindre kärl.


De sorter jag satt som breddsådd, alltså i lite större lådor (godislådor) hoppas jag slippa skola om, för måste jag det kommer jag behöva köpa ett växthus till...

Ovan ser ni Lejongap och röllika.

En favorit dahlia från förra året - Labyrinth.

Dahliorna har jag förgrott men endast de som jag hade i källaren över vintern, de nya har inte kommit ännu. Tur är väl det för annars hade de nog fått stå i sängen.

Jag har visat hur jag gör med dahliorna på mitt trädgårdsinsta @snickargladjenstradgard och där sparar i höjdpunkter så ni kan gå in och kolla.

Jag försöker visa er med inlägg emellanåt på instagram över vilka sorter jag sått...

Så kände jag att det svåraste för mig har varit att få en överblick över vad jag har sått och hur jag ska sätta dom i landet senare. Det är vad jag tänkte visa i detta inlägget hur jag gör.

  • Det första jag gör är att lägga alla påsar jag sått i en hög, dessa skriver jag alltid på när jag sått samt om det finns några fröer kvar eller inte.
  • Dessa påsar tar jag sedan med mig till datorn, söker upp sortern och tar en printscreen på hur den ser ut. Sedan skriver jag vad den heter, högd, hur hög, när den blommar samt om den är perenn. Så här ser det ut.

  • När jag sedan lagt in alla bilder i en mapp öppnar jag ett dokument, jag använder själv google dokuments för jag alltid vill kunna öppna mina anteckningar.
  • Här lägger jag in bilderna och sedan kan jag sortera.
  • Jag är inte klar än men kan visa lite hur jag tänker.. Jag kollar på färger, höjd, om de kommer behöva stödnät, när de blommar samt försöker sätta de perenna i samma bädd för att veta vart de kommer även nästa år.
Så här kan det se ut, men som sagt dessa är under uppbyggnad.

Jag hoppas ni tycker det är kul men lite sånna här knep, isf har jag massor att dela med mig av.

Kul att ni tittar in, vi hörs snart igen!

Kram

Johanna

No items found.