Kategori  
Vardag
Publicerat den
18/3/2021

Hashtags är ute?

Jag håller en del workshops om hur du kan jobba med instagram, har hållit på i några år nu och i detta inlägg bjussar jag på hur du kan tänka om hashtags.

ust nu sitter jag och fixar det sista inför kvällens workshop här hemma. Älskar just när det blir här hemma för då kan jag verkligen pyssla om mina deltagare och få en mysig stämning. Tänkte till er som inte kunde gå idag ge er ett litet smakprov.

Vill ni lämna in intresseanmälan för kurser framåt går det jättebra. Det är först efter jag fått in förfrågningar som jag sätter ihop nästa tillfälle.

Välkommen hem till mig på föreläsning
Kanske en liten höstkrans väntar på dörren även...

Hashtags är väl ingen som använder längre?

Du ska max använda 5 hashtags! Du ska använda 30 hashtags! Du kan skriva vad du vill för hashtags! Skriv dom alltid i inlägget! Nej, skriv dom i kommentarerna!

Alltså det är galet vad mycket information som cirkulerar och det mesta är spekulationer. Lättast för att veta om det fungerar är att testa sig fram, det finns inget facit! Efter att nu ha gjort det i 4 år tror jag att jag har svaren...
Här kommer mina 7 bästa tips, hämtade från föreläsningen!

  1. Använd hashtags under 400 000 tusen - Använder du större hashtags är det inte troligt att de kommer synas alls. Söker du på en hashtag ser du hur många som taggat med just den taggen. Om du ska ha chans att synas på större taggar måste dina inlägg gå väldigt bra. Du kan såklart testa med 1 eller 2 taggar och se om det ger någon effekt & om du syns.
  2. Använd helst 30st - Låt säga att du har chans att synas i 30 magasin men du väljer att bara synas i 15, varför? Såklart du ska synas på så många ställen det går. Du sökoptimerar dina inlägg med hashtags om du använder rätt taggar.
  3. Lägg upp dom direkt när du postar - Det är viktigt att du lägger upp taggarna i samband med publicering för att de ska få full effekt. Om hashtaggen ska gå bra och hamna i utforska (startsidan - med förstoringsglaset) mäter den statistiken som inkommit så länge som taggarna funnits där.
  4. Relevanta hashtags till din bild & målgrupp - Detta kan vara det absolut viktigaste att tänka på! Använd några generella hashtags för din nisch. Säg 50/50 nischade till din inriktning på kontot och unika taggar för just den bilden. Spara dina nischade taggar i ex anteckningar på mobilen. Du kan då när du letat upp bra taggar använda dom varje gång du lägger upp och då plussa på med de unika för bilden.
  5. Använd små och stora hashtags - Viktigt är att blanda storleken på taggarna. Som första punkten säger, använd inte för stora taggar då är risken att du inte syns alls. Använder du små är chansen väldigt stor att du syns men då färre personer som följer och söker på just den taggen. En kombination är därför bäst.
  6. Svenska & engelska hashtags - Även om du vill nå en svensk publik och det är här dina kunder finns är det många svenska som söker även på engelska, något vi är vara att göra från google eller pinterest. Att skriva även engelska taggar är ett bra sätt att nå ut internationellt.
  7. Låt alltid hashtags ligga kvar - Hashtaggen kommer alltid leva vidare även om det blir mer konkurrens. Om du själv söker på en hashtag kan du se att du kan välja att se de senaste (då hamnar den längre och längre ner med tiden) men du kan också söka på populäraste. Om din bild då fått mycket poäng enligt algoritmerna hamnar den högt upp och kan leva kvar väldigt länge.

Ja jösses nu slog skrivkrampen in... Tänk om jag skulle skriva ner hela min föreläsning på 4 timmar, haha det skulle bli en hel bok!

Hoppas ni lärde er något och som sagt vill ni lära er mer finns har jag massor att berätta på mina workshops.

Kram på er!

Johanna

No items found.