Kategori  
Jul
Publicerat den
18/3/2021

Julen 2019

Julen 2019 är för vår del över och tänkte därför visa lite bilder från vårt julfix samt recept på världens godaste skaldjurspaj!

å så typsikt, satt precis och skulle publicera detta inlägg, så försvann ALLT jag skrivit och jag hade skrivit mycket... Men vet ni, det har hänt förut och när jag gör ett inlägg på nytt brukar det bli ännu bättre för då är jag "uppvärmd".

Det är juldagens kväll och jag kände efter att min familj som varit här att jag behövde lugnt en stund. Då sätter jag mig på kontoret och skriver ett inlägg. Jag redigerar inga bilder, inga fakturor och inga mail. Låter bara fingrarna skriva. Det är så skönt! Just därför jag inte kan vara utan blogg.

Dock väldigt kul att ni är så många som hänger här och vill läsa allt trams jag skriver :)

Nu är julen för oss över, ganska skönt. Eller ja väldigt skönt! Längta till julen är det bästa men det är väldigt intensivt när vi är mitt i det så nu känner jag bara lugn. Vill dock inte tänka på att börja röja undan julen än på ett tag. Vi har ju fortfarande jullov.

Ett nytt år ser jag dock fram emot, att få sammanfatta och planera, det är det bästa med hela året.

Julen hos oss firas vartannat år med min familj på julafton och vartannat med min mans familj. Det är så skönt att dela upp det på flera dagar men jag hade önskat att vi hade samma traditioner varje år. Att man varje år visste exakt hur vi firade men det är en del planering som det är nu. Vem vet, en dag är det våra barn som fått barn och vi ska planera efter det.

På den här sittbänken i köket har jag redan över jul hunnit spendera en del timmar, det är så mysigt och den bästa platsen i hela huset. Kan verkligen rekommendera alla som kan att ha en sådan!

Spiskransen som jag haft sådan ångset över hur jag skulle dekorera fick till slut lite röda äpplen och lummer. Blev så mysigt tycker jag.

Hugo har bakat en supergod sockerkaka i vedspisen i helgen, den blev så otroligt vacker yta på. Lite ojämnt bakad men det är så svårt med vedspis. Känslan av att laga mat i den överväger dock. Känns som att laga mat på riktigt. Haha ja jag vet vi är lite knäppa.

Så måste jag bara få visa vår fina julgran, åå jag är så nöjd! Den kom in redan i början av december och fick endast ljus i till den 3advent då vi äntligen klädde den. Denna tradition vill jag verkligen spara till nästa år. Så mysigt och lukten av en äkta rödgran är oslagbar!
I julgranen har vi hängt julkulor i röda och bruna nyanser, torkade apelsiner, stjärnor och hjärtan av trolldeg, rosetter, en ekorre, en veckade pappers remsor i vaxpapper.

Så måste jag bara berätta om världens godaste recept på skaldjurspajen jag bjöd på idag. Denna har jag gjort i mååånga år under hela året och den är magiskt god! Ni måste testa! Bilden är från en sommar för några år sedan men pajen densamma :)

Skaldjurspaj

Börja med att smula ner ca 8-10 skivor kavring tillsammans med 100g smält smör.
Platta till i en form med borttag bara kanter.

Blanda sedan:
500g skalade räckor, hackade,
4dl Créme Fraiche
2dl Majonäs
3 ägg
1 burk räkor

1 hackad rödlök
1 liten burk stenbitsrom
1 näve hackad dill
1 paket Crabstick
Lägg 4-5 gelatinblad i vatten & smält sedan i ångbad - när det är smält rör ordentligt ner i smeten.
Häll över kavringen & ställ kallt i 3-4 timmar.

Hoppas ni får en fortsatt härlig ledighet så ses vi snart igen!

Kram

Johanna

No items found.