Kategori  
Jul
Publicerat den
18/3/2021

Julkransen & torkar apelsin

Julens första kransar är klara och det luktar härligt från ugnen av apelsinerna som torkar. Känslan av att julen i lugnt tempo närmar sig är fantastisk, åå vad jag älskar jul!

ag kan inte låta bli att börja med julen, november blir liksom startskottet. Det är mörkt och allmänt trist, så varför inte början? Gillar inte när de ska behöva stressas fram jul utan det ska njutas fram hemma!

Julkransar brukar bli der första jag gör, slutet oktober. Dom har i år fått bli lite höstiga med brända toner som jag gillar.

Jag torkar också en del apelsin skivor under julpysslets gång. Det är så härligt och den brända tonen kommer få följa julen igenom hos mig.

Kransen i köket gjorde jag av eukalyptus, torkad apelsin och stålringar. Jag blandade även upp med lite torkat som blivit över när jag gjort mina torkade buketter.

I hallen hängde jag en krans med lärkkvistar och eukalyptus. Tyckte den blev så fin med ett sidenband i samma ton som den torkade apelsinen.

Så hur torkar jag då apelsiner? Jo det ska ni få höra..

  • Skiva apelsiner, viktigt att skivorna är hela både i köttet & skalet, ca 3-4mm tjocka.
  • Lägg på en plåt, jag har en plåt med hål i sol är perfekt när man torkar.
  • Sätt ugnen på 90grader (varmluft) i 3-4 timmar.
  • Jag väntar tills de är lite gyllenbruna.

Superenkelt och luktar helt ljuvligt!

Krysantemum är något ni kommer få se mycket av hos mig i jul också, så fina och jag tror att jag älskar dom så mycket för de påminner liiiiite om mina sommardahlior.

Kram

Johanna

No items found.