Kategori  
Vardag
Publicerat den
18/3/2021

Mindfullness

Jag ska lära mig öppna mina sinnen oftare och mer medvetet. Hörsel, syn, känsel, smak och doft kommer få träna på att vara medvetna under flera olika situationer.

ag gjorde i helgen ett inlägg om mindfullness på instagram. Kände att det är dags att hitta vägen tillbaka till mig själv. Att inte bara fokusera på framgång och jobb utan att faktiskt minnas att livet pågår just nu. Jag förstod efter denna publiceringen att jag inte heller var ensam om behovet av denna resan men också hur många som faktiskt tagit sig längre med hjälp av Mindfullness träning.

Jag fick så mycket bra info från er i mitt inlägg som jag tänkte dela med mig till er & berätta om den härligaste dagen på länge, som vi gjorde strax efter publiceringen av inlägget på instagram. En tur till en skogssjö strax utanför Herrljunga.

Detta var första gången på riktigt länge som jag mådde väldigt bra och kände mig närvarande hela tiden.

Några saker jag kommer ta med mig in i framtiden oavsett hur de blir är detta:

1 . Andning – Jag kommer träna på att andas, långa, medvetna andetag. Samtidigt som jag låter tankarna vandra. Inte ta fäste utan liksom flyga förbi.

2. Sinnen – Jag ska lära mig öppna mina sinnen oftare och mer medvetet. Hörsel, syn, känsel, smak och doft kommer få träna på att vara medvetna under flera olika situationer. När jag går en promenad kommer jag medvetet fundera kring mina sinnen, när jag äter, när jag är hos djuren och i naturen.

3. Meditera – Jag har utövat meditation tidigare men har bestämt mig att börja om på nytt. Börja med 5 minuters ledd meditation för att sedan utöka. Det finns massa bra appar, info på instagram och youtube. Maria här på bloggen tipsa mig om appen ”Headspace”.

4. Kroppsscanning – I meditationen kommer jag lära mig vara mer medveten om min kropp, hur den känns och hur den bör kännas. Invändigt som utvändigt. Det innebär helt enkelt att man i eget tempo scannar av kroppen med tanken.

Målet för mig med detta är NÄRVARO, jag vill känna närvaro till livet, naturen, mina barn och allt som pågår runt mig på ett naturligt sätt. Jag vill att det ska bli en del av min vardag att känna.

Visst är det en helt fantastiskt plats vi varit på?

Vi hittade dessutom mååånga liter trattkantareller och det är främst tackvare Hugo som blivit en riktigt kung på att leta.

Ha en fortsatt fin dag mina vänner och njut av en fantastiskt vacker årstid!

Kram

Johanna

No items found.