Kategori  
Prästgården
Publicerat den
18/3/2021

Projekt Prästgården

Har vi tagit oss vatten över huvudet? Ja det har jag nog tänkte varje dag i 10 års renovering. Prästgården är mycket jobb men det kan vara ett av de roligaste köp vi gjort!

ag får väldigt mycket frågor just nu vad vi har för tankar med Prästgården vi köpt oss.

Har vi tagit oss vatten över huvudet? Ja det har jag nog tänkte varje dag i 10 års renovering. Nu känns det som man blivit tåligare och vet att det tar tid men att det faktiskt går. Så nej det har vi absolut inte, men att det är ett stort projekt absolut! Vi kommer klara det och det kommer bli toppen. Frågan är bara hur lång tid det kommer ta.

För att hålla nere kostnader gör vi mycket själva eller nästan allt. Vi väljer också långsiktigt hållbara materialval, vilket också kostar mer och gör att renoveringen tar längre tid. Det känns så mycket bättre för att tänka på husets själ att göra det ordentligt och med material Prästgården förtjänar. Vårt mål är med nytt material återställa den vackra prästgård som en gång stod där. Kanske med lite extra :)

Här ser ni våer vackra prästgård som ligger i byn Jäla utanför Falköping, en levande väldigt aktiv bygd! Atmosfären här är magisk och det var den som jag först föll för. Pladask, har tom en film från när jag sprang förbi här första gången. Detta ställe vill jag ha sa jag! Efter det tog det 4 dagar sen hade vi skakat hand på att vi köper det!

En dröm!

Det var här vi sprang förbi, den gamla jäla vägen gick här för mååånga år sedan och platsen ska ha historia sedan 1600-talet. Önskar verkligen jag visste mer om platsen.


Vad har vi då för tankar med detta stället?

Jo vi kommer göra verksamhet av det som vi givetvis kommer driva själva.

Här har ni några ideér.

  • Blomster farm med liten butik - Detta är vår första plan att genomföra, som kommer bli redan i sommar. Jag hoppas verkligen vi kommer lyckas. Jag kommer nämligen odla blommor på i trädgården som ni kommer kunna få komma och plocka. Som ett självplock, när jag har öppet trädgården kommer jag i magasinet ha en liiiiiten butik med lite smått till dina buketter. Hoppas verkligen vi ses!
  • Vi kommer till hösten kommit en bit med vår enorma ladugård så vi kan ha marknad, återkommer mer om detta.
  • Ladugården och ladan kommer på sikt att kunna hyras ut till bröllop och andra större event.
  • Huvudbygnanden som vi just nu håller på att renovera som ni kan följa på @prastgarden_i_jala kommer vi använda som boende för veckouthyrning, B&B (under vissa veckor), workshops, företagsevent, reatreat och föreläsningar.
  • Alla sidobyggnader på gården kommer vi på sikt att renovera till boende i olika teman.
  • Det kommer även finnas bastu, vinkällare och annat spännande på gården.

Ja ideér finns det gott om & jag hoppas det finns intresse för er att använda detta underbara ställe tillsammans med mig. Har ni förfrågningar redan nu så hör av er, det kan innebära att vi prioriterar om vår renovering.

Här kommer lite bilder till!

Det blir fler inlägg här ang renoveringen som pågår.

Ha en fin kväll mina vänner!

Kram

Johanna

No items found.