Kategori  
Prästgården
Publicerat den
18/3/2021

Projekt prästgården - Upplevelse

Det har hänt mycket den senaste tiden, bäddarna är klara och en del planterat, såklart visar jag här vad. Butiken inredd och lite andra småprojekt klara.

Jag vill dela med mig av denna magiska plats. Precis som Kristin sa när hon var på besök i veckan, denna plats gör sig inte rätt på bild och hon har helt rätt, den här platsen måste upplevas. Jag tror den är förtrollad och magisk!

Jag blir lugn & vill bara sitta ner en stund med en kopp kaffe i handen, det låter kanske helt normalt att känna så men en person som är lika intensiv som jag är så är det inte på varje plats man känner så.

Den vackra ladugårdsdörren är gammal men har vacker patina, Kristin fångade mig på bild.

Jag tänkte berätta lite om vad som hänt den senaste tiden, har inte hunnit blogga så mycket som jag vill. Jag vet att det är en dålig ursäkt men nu är jag här iaf :)

Sommarblommorna blir bara fler och fler i mitt växthus hemma och snart kommer de få bo här i bäddarna på prästgården. Jag måste bara hålla ut liiiiite till!

Tegelgolvet ni ser här på bild är superenkelt att lägga och i mitt senaste Youtube-klipp visar jag hur jag gjort. Det hittar du HÄR. Jag drunknar snart här inne, får liksom inte plats att gå in bland alla plantor. Love it!

Här ser ni bäddarna, sett från dammen. Det blir c 100kvm bädd med snitt blommor.
Några perenner som jag avhärdat har nu fått komma ut och har klarat de frostnätter som varit bra.

De perenner som nu kommit ut är dessa:

Röllika
Kungsljus - bild lånad från @enannanslagstradgard

Jättevallmo
Blodtopp
Brudslöja

Jag har även frötsått alla ringblommor, pionvallmo och blåklint i en av bäddarna. Dom har börjat kika upp. Alltså ni kan inte förstå hur jag går och duttar bland bäddarna nu.

Grindarna som tidigare var lackade i en intensiv grön fick nu en lugnare mer tidstypisk kulör.
Prästgården rakt fram och till vänster ser ni magasinet där butiken nu ska vara. Till höger låg förr ett hus till men där är nu blomsterbäddarna lagda.

Här kommer lite bilder från butiken, lite små fix kvar innan vi öppnar. Vi kommer öppna under morsdaghelgen 30 & 31 maj, 11-16.00.

Vi kommer såklart följa alla riktlinjer från folhälsomyndigheten och uppmanar redan nu alla er som tänkt komma att hålla avstånd.

Jag hoppas vi ses i sommar och jag säger redan nu, har ni vägarna förbi kommer ni alltid kunna höra av er för ett besök i butiken, köpa er en picknick korg och sätta er i trädgården för att njuta. När blommorna är igång kan ni plocka er en egen bukett.

Kram från mig!

No items found.