Kategori  
Inredning
Publicerat den
18/3/2021

Nyårsdukningen

Första inlägget för i år och självklart är det en nyårsdukning jag bjuder på. Lite tips på vad man kan tänka på när man dukar.

yår är förbi och ett nytt år är här! Kommer denna veckan ägna mig åt att sätta ihop mål för 2020 och hur jag vill att året ska bli.

Det är viktigt, inte att ha nyårslöften som att gå ner i vikt osv utan mål för sitt företagande, välmående och ta vara på tid och rum. Det tycker iaf jag.
Det kommer snart ett inlägg med tankar kring nya året, det lovar jag!

Vill ni läsa om hur mitt 2019 varit kan ni kolla in detta inlägget!


Vi är 3 familjer som alltid firar nyår ihop och då turas vi om att vara hos varann, i år var det min tur och jag tycker alltid det är så kul att fixa.
Min man jobbade dock i år så hade mycket att fixa med mat och städa hemma så själva dukningen fick blir ganska snabbt fixad.

Helheten när jag dukar brukar jag gilla att det är mycket, i olika höjder. Det är ett tips om du ska duka och vill göra något nytt, eller att du känner att du inte får till det lilla extra. Ställ dit porslinet först, fyll sedan på. Ofta mer än du tror.
Jag får mycket frågor på dukarna jag använder vid mina dukningar, det är oftast linne. En linne duk kan man inte ha ofta nog, fungerar till allt. Jag använder denna duk & dessa servetter (adlinks). Ett billigare alternativ är dessa dukar, som finns i massa färger.

Buketten gjorde jag enkelt i en kruka med oasis. Jag har under hösten och vintern samlat på mig mycket torkat som jag petar in i buketten. Sen blev det småbladig eukalyptus och några chrysanthemum. Ett bra sätt att skapa vackra, fylliga buketter billigt!

Porslinet jag använder är från house doctor, tallriken Lake hittar ni här. Sen de mindre tallrikarna jag använder är från Rosenthal och de kan ni hitta här. Jag har även små tallrikar från samma serie som de stora men tycker de är vacker att blanda. Här en ganska tung rustik operfekt större tallrik men den ganska sött och nätt mindre tallrik. Kontraster är ofta det jag tycker gör en inredning intressant.

Typisk Johanna dukning, kan ibland känna att det alltid blir samma när jag dukar, även om det inte blir samma ändå. Men så inser jag att det är ju det som gör att det är min dukning. Varför kopiera någon annan? Använd det ni har och kanske att ni kompletterar med något ni kan använda i olika kombinationer, hållbart!

Nu ska vi njuta av några dagars ledighet innan det är dags för jobb igen nästa vecka.

Hoppas ni gilla dukningen och att jag kanske lyckas inspirera er till en dukning.'

Kram

No items found.